Achtergrond van onze naam

Achtergrond van onze naam

We horen het je denken! sqits, waar halen ze dat vandaan?! En waarom een octopus? Toch zit er een verhaal achter deze naam en deze delen we graag met jou. Wist jij dat een octopus een van de slimste dieren ter wereld is? In ieder geval in het diepzeerijk valt er niet te spotten met een octopus. Met zijn acht armen is hij uiterst handig en kan veel dingen tegelijk. Daarbij heeft een octopus een zeer goed geheugen, zowel zijn lange als zijn korte termijn. Zo weet hij precies welke gevaren hij moet ontwijken, maar ook vooral hoe hij goed te werk moet gaan.

Wanneer een octopus zich verveelt, is hij slim genoeg om objecten in zijn omgeving als speelgoed te gaan gebruiken. Zo hoeft hij nooit ‘stil te zitten’ en is hij altijd op zoek naar vertier.

Nu vergelijken wij ons niet direct met een octopus, maar vinden we zeker overeenkomsten. We hebben natuurlijk geen acht armen, maar kunnen wel veel dingen tegelijk. We houden ons niet alleen bezig met het maken van maatwerk applicaties, maar zijn ook thuis in het voor- en natraject hiervan. Zo denken we graag vanaf het eerste moment met je mee en blijven we partner zo lang als we kunnen.

Maar hoe komen we nou van een octopus naar de naam sqits. Octopus is vertaald naar het engels een squid, van waaruit wij onze naam hebben afgeleid. Een ander leuk feitje over onze naam is de combinatie van de letters. Voor de oprichting van sqits hebben wij los van elkaar onze eigen ondernemingen gehad, de namen van deze ondernemingen waren Stemi en Quando. Precies de eerste letters van onze nieuwe naam. Daarnaast zijn we natuurlijk beide it’ers wat de naam verder heeft aangevuld.

Dan nog even terug naar de octopus. Een octopus leeft zo diep in de oceaan dat deze waarschijnlijk nog veel meer kan als dat wij allemaal denken. Zin op met ons in het diepe te duiken en te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is?

Meer informatie


Leuk artikel? Laat het andere weten!