De voordelen van een jong en innovatief team!

De voordelen van een jong en innovatief team!

Bij Sqits werken we met een jong en innovatief team. Iedere dag proberen we steeds meer te leren, zowel van elkaar als aan elkaar. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen die daarbij horen? Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet:

1. Een frisse blik.

Jonge werknemers werpen vaak een frisse blik op een nieuw project. Ze zijn iedere dag bezig met de nieuwste technologieën en hebben bijvoorbeeld veel verstand over het omgaan met apps en met social media. Al deze ervaring zorgt ervoor dat ze steeds weer een nieuw idee hebben over het maken van maatwerk applicaties. Ze merken dat er iedere dag weer iets nieuws op de markt komt en zijn ook niet bang om dat uit te proberen. Zo heb je iedere ochtend een frisse blik op het werk wat je door wilt voeren. Dat brengt ons meteen op het volgende punt.

2. Altijd tot het uiterste gaan.

Wanneer een jong team iets voor ogen heeft, willen ze dat ook bereiken. Ze streven ernaar datgene waar ze aan denken daadwerkelijk uit te werken. Je merkt het in verschillende bedrijfstakken: wanneer een jonge grafisch vormgever een concept heeft bedacht en een idee heeft uitgeschetst, wil diegene dat het ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Terwijl een ouder iemand misschien eerder voor een oplossing zou kiezen die al vaker is gebruikt. Een innovatieve houding is datgene wat een jong team erg sterk maakt.

3. Leergierig.

Bewezen is dat jongeren een heel stuk sneller leren dan ouderen. Jongeren zijn vaak nieuwsgierig en willen zich graag verder ontwikkelen. Ze zijn bereid om samen met het bedrijf te ontwikkelen en dat is voor de werknemer heel goed, maar ook zeker voor de werkgever. Je kunt zo van alles van elkaar leren wat zich uiteindelijk uitbetaalt in een goede manier van werken. De leergierigheid zorgt er ook meteen voor dat er veel wordt geleerd over nieuwe technologieën en manieren van werken, zoals we eerder al beschreven. Deze nieuwe technologieën kun je weer gebruiken om nog sneller en moderner je producten en/of diensten over te brengen.

4. Jongeren zijn erg flexibel.

Naast dat jongeren graag willen werken aan nieuwe dingen, zijn ze niet bang voor verandering. Als je vaak en lang in hetzelfde systeem hebt gewerkt en op dezelfde manier bezig bent geweest, ben je misschien allergisch voor vernieuwingen. “We werken al jaren met een agenda op ons bureau, waarom moeten we ineens overstappen naar een online agenda? Het werkt toch prima zo.” Noem het maar op, ze zijn er in allerlei vormen en maten. Voor een jong iemand maakt dat niet uit. Als er iets staat te veranderen, verandert diegene gewoon mee. Flexibiliteit, at its very best!

5. “Eager to grow”, zoals dat zo mooi heet.

Een jong team wil, hoe makkelijk dat ook klinkt, groeien binnen een bedrijf. Ze zien zichzelf later graag een hogere functie bekleden. Die ambitie is voor ieder bedrijf gunstig. Zo weet je dat de toekomst in goede handen ligt en zijn de werknemers ook bereid om een stapje harder te lopen om datgene te bereiken. Ze zijn bezig met hun eigen toekomst en daarbij ook met de toekomst van het bedrijf.

6. Toch is een mix belangrijk.

Om af te sluiten is het toch ook erg belangrijk om een mix van jong en oud in het team te houden. De ervaring van een ouder iemand zorgt ervoor dat er altijd duidelijk blijft wat er wel kan, en wat er niet kan. Het is altijd fijn om van een ervaren iemand te horen wanneer je iets goed doet, of wanneer je het misschien op een andere manier kunt doen.

Zo komen we eigenlijk terug waar we zijn begonnen: het is belangrijk om van elkaar te leren, maar ook met elkaar! Dit is bevorderlijk voor elk individu, maar ook zeker voor het bedrijf.


Leuk artikel? Laat het andere weten!