In ontwikkeling: Converty!

In ontwikkeling: Converty!

Bij Sqits zijn we constant bezig om nieuwe ideeën te bedenken die het leven een klein beetje makkelijk maken. Voor jou, maar zeker ook voor onszelf. De laatste tijd zijn wij dan ook bezig geweest met het bedenken van een concept dat het leven van een developer een klein beetje makkelijk maakt, en dat concept noemen we: Converty.

De meesterbreinen achter dit concept en de uitwerking ervan zijn van onze back-end stagiairs Luca en Joël. Deze twee mannen zijn hier niet om koffie te halen voor de andere werknemers maar om een hele hoop nieuwe dingen te leren binnen de back-end development wereld. En dat is waarom ze bezig zijn met een geheel eigen project waar wij heel erg trots op zijn. De applicatie is nog in proces, maar we kunnen jullie alvast een hoop vertellen over deze applicatie!

Converty?! Wat is het?

Converty is, zoals al eerder aangegeven, een applicatie die het leven van een developer een stukje makkelijker maakt. De naam Converty geeft de werking eigenlijk al een klein beetje weer: het is een programma die je bestanden omzet in iets wat beter werkt, of een stuk nuttiger is. De gebruiker maakt een account aan. Als de gebruiker eenmaal is ingelogd kan hij kiezen om een standaard layout te maken voor zijn/haar eigen Converty, of eentje die hij al eerder had aangemaakt opnieuw te gebruiken.

Een voorbeeld: vanuit een bedrijf moet een applicatie komen die van heel veel plekken data moet halen. Maar al deze data wordt geleverd in vier verschillende talen. Er moet handmatig aangegeven worden welke taal bij welk veld hoort en dat kost heel veel tijd. Maar met Converty hoeft dat niet meer. Als de gebruiker kiest voor het maken van een nieuwe layout kan hij kiezen voor een veel gebruikt template, wanneer er al eerder met deze optie is gewerkt. Maar de gebruiker kan ook kiezen voor een gloednieuw layout. Deze gloednieuwe layout zal nog wel klaargemaakt moeten worden door de klant zelf, maar dat betekent tegelijkertijd ook dat het helemaal naar smaak gemaakt kan worden. Maatwerk dus, het werk waar wij eigenlijk het meeste van houden!

Terug naar Converty: wanneer de gebruiker van Converty klaar is met het aanmaken van een nieuwe opzet, en alle velden een goede naam heeft gegeven kan diegene naar de volgende stap. En dat is precies de stap die het allemaal ietsje makkelijker maakt. Alle opgegeven feeds worden ingeladen waardoor de gebruiker kan aangeven welke velden bij de gebruiker horen. Voorbeeld: Wanneer je een Engelstalige feed laat inladen, maar jij wilt het zelf in het Nederlands hebben (“user”/”gebruiker”, “name”/”naam”), kun je dat instellen bij Converty zodat hij dat in de toekomst altijd kan herkennen. Daarna kan de gebruiker filters toevoegen als hij alleen de gebruikers wil hebben die ouder zijn dan 18 jaar of als hij een prijs van een product heeft en daar de btw van af wilt halen. Zo hoeft er niet steeds gekeken worden welke taal, maar staat het allemaal gelijk zonder dat er te veel mis kan gaan!

Joël en Luca zijn erg trots op wat ze tot nu toe hebben neergezet, maar er is nog een hoop werk te verzetten. Gaandeweg leren ze steeds meer, van zichzelf maar ook van de andere werknemers. Zo nu en dan hulp vragen aan de mensen op kantoor is dan ook iets wat ze regelmatig doen. “Soms ben je op zoek naar een oplossing die echt als het ware twee centimeter naast je ligt en dan is het wel lekker om dat even aan iemand te kunnen vragen.” Geeft Joël aan. “Het idee om van Converty onze stageopdracht te maken vond ik in het begin best een risicovolle, maar inmiddels denk ik dat ik het niet anders had willen hebben. Het is best wel gaaf om zoiets zelf te mogen maken”

In de toekomst zullen we jullie op de hoogte houden van Converty en hoe wij dit voor jou kunnen gaan regelen. Tot dan: Stay tuned en stuur gerust een mailtje naar ons! Dan gaan we het gezellig bespreken. Wellicht onder het genot van een lekkere kop koffie!


Leuk artikel? Laat het andere weten!