Mijn eerste maanden bij Sqits

Mijn eerste maanden bij Sqits

Mijn eerste maanden bij Sqits

Sinds begin maart ben ik bezig om de PR bij Sqits naar een hoger niveau te brengen. Inmiddels ken ik ook iedereen op kantoor en is iedereen ook op de hoogte van de dingen die ik doe om de PR te verbeteren. Jullie worden overspoelt met kennis en hopelijk vinden jullie dat ook leuk om te lezen. Ik zal wat meer inside information gaan geven (niet top secret) over hoe m’n eerste paar maanden waren. Er is een hoop te vertellen, dus pak er een kopje koffie bij, haal je tosti uit het tosti-ijzer en lezen maar!

De sfeer op kantoor:

De eerste indruk op een nieuwe werkplek is natuurlijk altijd de sfeer. Er kan een hele zakelijke sfeer hangen, waar iedereen eigenlijk bezig is met lopende band werk. Maar ook een gezellige sfeer waar je gewoon open bent en alles aan iedereen kunt vragen. Vanaf het eerste moment wist ik eigenlijk dat ik in die tweede sfeer terecht was gekomen. Iedereen is heel open en wil gewoon graag helpen en vinden het ook tof wat ik doe. En dat is wel heel belangrijk voor mij om goed te werken.

De eerste werkdag werd ik gelijk goed ontvangen, in alle groepen toegevoegd en ik kon meteen aan de slag met de Facebook, Instagram, Twitter en alle social media kanalen. Ik hoefde eigenlijk nergens op te wachten of om te vragen, en dat was best wel ideaal. Er was totaal geen barrière met de andere werknemers en dat maakte het fijn. Vooral omdat zoiets niet vanzelfsprekend is, er is bij veel grote en kleine bedrijven vaak sprake van soort scheidingslijn tussen de grote sigaarrokende bazen en de werknemers die aan de lopende band de wensen van de grote baas vervullen. Hier is dat niet zo, sterker nog; je kunt de baas gewoon inmaken met darten.

Hoe ziet mijn dag er inmiddels uit?

Meestal begint mijn dag met een autorit vanuit het prachtige Roelofarendsveen (wie kent het niet?). Ik installeer mezelf achter m’n bureau, zet m’n laptop aan en open als eerste Photoshop en inDesign. Meestal heb ik doordeweeks al een aantal ideeën in m’n hoofd gekregen over dingen die ik kan gaan maken als ik op werk ben. Deze week had ik bijvoorbeeld het idee om een Facebook canvas te gaan maken die jullie maandag kunnen gaan bekijken!

Als ik eenmaal helemaal geïnstalleerd ben begin ik met wat ideetjes uit te werken en in de groep te gooien of iemand deze week weer iets heeft wat diegene graag zou willen delen. Ik schrijf wat ideeën uit en begin dan met het uitwerken van die ideeën. Ik loop zo nu en dan rond op kantoor om wat nieuwe inspiratie op te doen, of ik zoek op het internet naar leuke inspiratiebronnen. Meestal eindigt mijn dag met het inplannen van alle berichten die die week op social media komen. Doordat je tegenwoordig alles kunt inplannen scheelt dat een hoop tijd. Zo ziet mijn dag er meestal uit! Natuurlijk met zo nu en dan een dartwedstrijd, niet te vergeten.

Toen ik begon:

Eigenlijk merkte ik op m’n eerste dag al dat er aan social media en andere PR elementen vrij weinig gedaan werd bij Sqits, niemand had er tijd voor. Als niemand er tijd voor heeft is dat ergens wel een goed iets, want blijkbaar is het te druk en zijn andere werkzaamheden belangrijk. Maar tegelijkertijd betekent het ook dat er veel content die je kunt delen met de rest van de wereld verloren gaat. En dat is waar ik eigenlijk op mijn eerste dag meteen mee aan de slag wilde, die content omzetten in leuke artikelen, foto’s en andere social media elementen.

Ik ben meteen ideeën gaan bedenken die ik kon gaan inzetten. Zo bedacht ik dat het leuk zou zijn om jullie wat bij te gaan leren over waar we mee bezig zijn, in de vorm van wekelijkse “wist-je-dat”jes. Naast dat ik de kennis op die manier over wilde brengen had ik het gevoel dat een blog schrijven eigenlijk voor iedereen altijd wel leuk is. Het is voor de werknemers hier een goede afleiding van het werk waar je mee bezig bent, en voor de mensen thuis is het ook best wel leuk om te lezen want ook nu ben je dat weer aan het doen, wellicht met een tosti op schoot. Of heb je die er nog niet uitgehaald?

Hoe staat het er nu voor?

We merken dat we hard aan het groeien zijn, in de eerste zin omdat we het afgelopen jaar al een aantal keer verhuisd zijn naar een groter kantoor maar ook omdat we steeds groter worden op de social media kanalen. En dat is het gedeelte die voor mij van belang is. Dat mensen ons leren kennen en dat we een eigen identiteit gaan krijgen. Daar hebben we belang bij.

We merken dat er steeds meer kliks en likes op onze posts komen en dat is een goed teken. Jullie vinden het blijkbaar leuk genoeg om nog een keer te lezen. Wellicht vinden jullie het zó slecht dat jullie het lezen om je te vermaken, mocht dat zo zijn dan staan we altijd open voor nieuwe ideeën! Wat zou je graag willen weten over ons kantoor, of heb je het briljante idee dat we een darttoernooi moeten gaan organiseren? Brand los! Misschien heb jij wel het beste idee van ons allemaal.

Zo zijn mijn eerste maanden bij Sqits heel positief bevallen. Ik mag de dingen doen die ik leuk vind om te doen, en er is eigenlijk altijd ook wel een hoop te doen. Voorlopig zullen jullie nog genoeg van mij horen. Je kunt me altijd een mailtje sturen over mijn werk naar thijs.heemskerk@sqits.nl, ik hoor graag wat je ervan vind! Dan lees ik je mailtje rustig door, wellicht ook met een tosti.


Leuk artikel? Laat het andere weten!