Ons Team: Joël!

Ons Team: Joël!

Sinds een aantal weken hebben we bij Sqits twee nieuwe gezichten rondlopen. Joël en Milan! Beide gaan we ze aan je voorstellen maar deze week beginnen we met de jongste van de twee nieuwe aanwinsten: Joël! We gaan hem een aantal vragen stellen in de hoop meer informatie van hem te weten te komen. Misschien is het wel een mega goede darter? Of misschien wel niet. Wie weet.

Wie ben je? En wat doe je bij Sqits?

Ik ben Joël Müller en ik ben pas geleden 18 jaar oud geworden. Misschien hadden jullie wel gezien dat ik taart had? Bij Sqits loop ik stage, zodat ik kan leren hoe het er in het werkveld aan toe gaat. Ik ben hier nu sinds augustus en ik ben met name bezig met het bouwen van Converty. Dat is een applicatie waar we het in een eerdere blog al over hebben gehad!

Het is sinds ik hier ben wel een beetje wennen want ik werk in andere omgevingen dan waar ik voorheen in aan het werken was. Met Laravel heb ik bijvoorbeeld nog nooit eerder gewerkt. Dus de eerste week dat ik hier was, moest ik dat wel een klein beetje bijspijkeren. Maar uiteindelijk gaat het allemaal goed en ben ik hier nu lekker bezig!

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik ben hier terecht gekomen op een vrij simpele manier: de stagemarkt. Ik zocht naar een stage die best wel dichtbij huis was en dus in Zoetermeer. De meeste stages werden aangeboden in de omgeving van Rotterdam, wat opzich ook niet heel gek is aangezien ik in Rotterdam op school zit.

Toen ik de stage bij Sqits voorbij zag komen heb ik m’n CV en alles gemaild en werd ik eigenlijk al vrij snel uitgenodigd om op gesprek te komen. De eerste indrukken waren meteen goed en het gesprek was heel positief. Dat heeft in ieder geval mij doen besluiten dat ik hier graag stage wilde lopen. Toen ik ook hoorde van Ruud dat ze mij er graag bij wilde hebben ging het allemaal heel snel en inmiddels ben ik hier alweer bijna een maandje.

Wat deed je voordat je bij Sqits terecht kwam?

Ik zit nu pas in mijn tweede jaar van m’n opleiding, dus ik heb nog niet heel veel gedaan binnen dit vakgebied. Ik weet wel dat mijn interesse hier ligt dus ik ben blij dat ik het gekozen heb. Het was even wennen maar inmiddels lukt het allemaal wel.

Als bijbaantje werk ik doordeweeks ook een aantal uur in het attractiecentrum in Zoetermeer. Daar werk ik veel met mensen die bijvoorbeeld een middagje gaan karten, lasergamen of andere leuke spelletjes. Heel erg verschillend van wat ik hier doe natuurlijk. Ik ben veel in contact met mensen en moet soms ook proberen met stressvolle momenten om te gaan, wanneer er bijvoorbeeld iets op de kartbaan gebeurt.

Hoe ziet je dag eruit?

Ik kom rond een uur of half 9 aan en plof dan eigenlijk direct in m’n bureaustoel. Dan om een uur of 9 lopen we richting de grote tafel en doen we een rise-up. Dan gaan we bespreken wat we allemaal die dag gaan doen en waar we elkaar mee kunnen helpen.

Vervolgens ga ik werken aan bijvoorbeeld Converty, dan loop ik zo nu en dan naar Luca die tegenover me zit om wat dingen te vragen. En als het echt een wat lastigere vraag is dan loop ik gewoon richting Ruud. Dat is wel het fijne van zo’n open kantoor.

Wat je leuk vind aan werken bij Sqits?

Ik denk dat ik dan toch de open sfeer zou zeggen. Iedereen is hier heel open naar elkaar toe en staat ook constant klaar om te helpen. Zo nu en dan een potje darten tussendoor is ook geen probleem, dat houdt je in ieder geval scherp die dag.

Ook bedoel ik met de open sfeer dat je gewoon overal naartoe kunt lopen, zoals ik hiervoor al aangaf. Ik kan als ik wil gewoon gemakkelijk naar Ruud toe lopen om het een en ander te vragen, ik heb ook van bedrijven gehoord waar de manager in een hele andere ruimte zit waar je bijna niet bij kunt komen. Dat is hier gelukkig niet het geval.

Als je iets zou kunnen plaatsen op ‘t kantoor, wat zou dat zijn?

In tegenstelling tot wat Lex zei zou ik toch liever voor een pingpong tafel gaan. Een potje tafeltennissen lijkt me wel leuker dan poolen. Dus als Ruud dit leest: een pingpong tafel is altijd leuk!


Leuk artikel? Laat het andere weten!