Ons Team: Lex!

Ons Team: Lex!

Eens in de zoveel tijd grijpen we de blog vrijdag aan om een van onze werknemers aan de tand te voelen. Hoe gaat het leven er nu eigenlijk aan toe bij Sqits en wie is de beste dartspeler van ons allemaal? Deze week is het de beurt aan de altijd goedlachse Lex van Bemmelen om te vertellen hoe zijn week bij Sqits eruit ziet!

Wie ben je en wat doe je hier?

“Mijn naam is Lex van Bemmelen en ik ben 22 jaren jong. Bij Sqits ben ik een van de back-end developers en wellicht een van de beste darters. Ik werk hier nu bijna een jaar, de tijd vliegt eigenlijk best wel snel voorbij. En nu ik het zo zeg, een jaar bij Sqits werkzaam betekent eigenlijk wel dat ik moet trakteren.”

Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Eigenlijk is dat best wel een gek verhaal. Ik kende Marciano, een van de andere back-end developers, al een hele tijd voor ik hier terecht kwam. Ik werkte voorheen bij een ander bedrijf die mij meteen hadden aangenomen toen ik klaar was met m’n opleiding. Helaas had ik het niet zo naar m’n zin daar en besloot ik om iets anders te gaan zoeken.”

“Op precies dat moment was Ruud op zoek naar iemand omdat Sqits behoorlijk aan het groeien was. Het viel eigenlijk precies mooi samen, dus Marciano vroeg of Ruud mijn telefoonnummer mocht hebben om contact met mij op te nemen. Meteen bij het eerste telefoongesprek voelde het al prettig en in het vervolggesprek werd eigenlijk meteen wel duidelijk dat we allebei uit waren op een mooie samenwerking en tot op heden gaat het nog steeds goed. Ik heb het erg naar m’n zin, maar daar zullen we het zometeen nog uitgebreid over hebben!”

Wat deed je voor je bij Sqits terecht kwam?

“Waar zal ik eens beginnen… Het begon natuurlijk allemaal op m’n opleiding. Ik studeerde applicatie ontwikkelaar aan het ROC in Leiden. Daar heb ik de fijne kneepjes geleerd van het ontwikkelen van een maatwerk applicatie, zoals we hier bij Sqits ook doen. Deze opleiding heb ik grotendeels samen met Marciano gedaan.”

“Tijdens m’n opleiding was ik al bezig met meer leren over software ontwikkeling. Ik greep soms mijn vrije tijd aan om projecten op te pakken voor andere mensen. Deze mensen hadden een probleem of wens waar ze graag een oplossing voor wilde hebben en die kon ik voor ze realiseren. Zo verdiende ik ook nog een zakcentje bij, met iets wat ik ook best wel leuk vind om te doen.”

“Daarnaast werk ik nu ook nog parttime bij de Hoogvliet in Voorschoten. Daar werk ik al zo’n 7,5 jaar en dat doe ik nog steeds met veel plezier naast mijn baan bij Sqits.”

Hoe ziet je dag er een beetje uit?

“M’n dag begint met het installeren van al m’n spullen. M’n laptop, monitor, muis en andere benodigdheden zodat ik lekker aan de slag kan de rest van de dag.”

“Om 9 uur sharp hebben we een soort teambespreking waarin we gaan overleggen wat we op die dag gaan doen. Wie er aan welk project gaat en of er nog andere dingen besproken moeten worden over de rest van de dag. Na deze meeting weet ik ook aan welk project ik zit en waar ik me die dag op ga focussen.”

“In RedMine of in YouTrack kan ik zien welke problemen en vraagstukken er verbonden zijn aan het project waar ik die dag mee bezig ben. Dan kan ik erbij zetten of ik dat vraagstuk heb opgelost of dat ik er nog steeds mee bezig ben.

Wat vind je leuk aan werken bij Sqits?

“De sfeer bij Sqits is echt top. Iedereen is heel erg open en chill naar elkaar en je hoeft eigenlijk niets te verbergen. Iedereen heeft verschillende interesses en daar kunnen we het, naast het werken, ook genoeg over hebben gelukkig. Zo kun je rustig even de tijd nemen als je de avond daarvoor naar een tof concert geweest bent. Iedereen is heel open maar weet ook wat hard doorwerken is. Die balans is ideaal.”

“Ook zit iedereen hier op hetzelfde level. Letterlijk. De grote baas, Ruud, zit gewoon op hetzelfde kantoor als waar wij zitten en zit niet in een aparte ruimte die speciaal voor de baas is gemaakt. Zo kun je ook gewoon naar zijn bureau lopen als je vragen hebt, net als bij de rest van de collega’s. Eigenlijk hoort het ook gewoon zo, vind ik.”

“Ik krijg ook de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Als ik een vraagstuk niet opgelost krijg, gaan we er met meerdere mensen naar kijken om het wel op te lossen. We lopen er dan stap voor stap doorheen om zo het vraagstuk op te lossen. Zo leer ik er ook weer iets van.”

Als je iets op kantoor zou kunnen plaatsen, wat zou het dan zijn?

“Ik zou dan toch wel voor een mooie pooltafel gaan denk ik. Midden op het kantoor. Dan kun je, als je geen zin hebt om te darten, ook zo nu en dan nog eens een potje gaan poolen. Dat is toch top?!”


Leuk artikel? Laat het andere weten!