Ons Team: Milan!

Ons Team: Milan!

Sinds ongeveer 2 maanden hebben we met Milan een ervaren back-ender op kantoor. In deze blog besteden we tijd aan Milan en verteld hij je wat hij voorheen gedaan heeft en hoe z'n eerste periode bij Sqits is verlopen!

Wie ben je? En wat doe je bij Sqits?

“Hallo! Mijn naam is Milan Jansen, ik ben 21 jaar oud en ik werk sinds een tijdje als PHP backend / Laravel Developer bij Sqits. Ik denk dat ik nu inmiddels al twee maanden m’n plekje op kantoor heb.”

Hoe ben je hier terecht gekomen:

“Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke baan binnen de IT maar ik wilde niet bij een bedrijf terecht komen waar ik een soort van lopende band werk zou gaan doen. Ook vond ik het wel lekker als het een beetje in de buurt was, ik woon namelijk in Zoetermeer.”

“Ik had me ingeschreven op allerlei websites waar dit soort baantjes worden aangeboden en het aanbod was ook best wel groot alleen was het allemaal niet zo in de buurt. Toen zat ik na een tijdje op de website van Indeed en kwam ik de vacature van Sqits tegen. Ik was even op de website gaan kijken en zag wat blogs langskomen en die spraken me wel aan. Van daaruit heb ik Sqits een mailtje gestuurd met m'n motivatie en CV. Ik kon eigenlijk direct op gesprek komen en ik had er ook een goed gevoel bij. Het gesprek was leuk en het vertrouwen was ook direct aanwezig. Zo ben ik inmiddels alweer een maandje of twee werkzaam aan de Bleiswijkseweg.”

Wat deed je voordat je bij Sqits terecht kwam:

“Voor ik bij Sqits terecht kwam ben ik een tijdje werkzaam geweest als web developer bij een ander ICT bedrijf in Zoetermeer. Ik was daar parttime aan de slag omdat ik ook nog bezig was met mijn opleiding. In het weekend was ik vooral werkzaam als vulploegleider van de Jumbo in, niet geheel verrassend, Zoetermeer.”

“Qua school heb ik aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. Ik heb daar de opleiding tot Software Engineer gedaan en dat is ook wat ik nu bij Sqits aan het doen ben.”

Hoe ziet je dag eruit:

“Mijn dag begint meestal rond een uurtje of 8, ik sta op en ik eet snel iets. Dan stap ik rustig op de fiets naar het werk. Ik woon dichtbij het kantoor dus ik ben er in 5 minuutjes.”

“Als ik eenmaal op kantoor ben aangekomen zet ik alles klaar. Dan beginnen we rond kwart voor 9 met een rise-up meeting. Daarin bespreken we alles met elkaar wat we gaan doen die dag en waar we elkaar mee kunnen helpen. Het is best wel prettig om van elkaar te weten waar iedereen mee bezig is, wanneer je dan bijvoorbeeld ergens niet uitkomt en je weet dat degene tegenover je met ongeveer hetzelfde bezig is, kun je dat rustig vragen.”

“Dan rond een uurtje of 13:00 gaan we met z’n allen even pauze houden om te lunchen, een rondje te lopen of een potje te darten. Rond 17:00 ben ik klaar en stap ik op m’n gemak op de fiets naar huis.”

Wat je leuk vind aan werken bij Sqits?

“Bij Sqits werken we met een gezellig team. Omdat het allemaal nog vrij nieuw is, is het team niet zo groot. Maar het is wel leuk om te zien dat we steeds meer aan het groeien zijn, al levert dat wel meer werkdruk op. Iedereen wil elkaar helpen met problemen en neemt ook altijd een momentje om te helpen. Maar wanneer het even niet uitkomt dan laten we dat ook gewoon aan elkaar weten en dat maakt het allemaal heel prettig om te werken.”

“We hebben eigenlijk een goede balans van ervaren krachten en mensen die net om het hoekje komen kijken. Maar doordat iedereen bij het bedrijf betrokken wordt, is het erg prettig om in te werken.”

Als je iets zou kunnen plaatsen op ‘t kantoor, wat zou dat zijn?

“Ik zou denk ik als eerste een PS4 bij de beamer neerzetten. Dan kunnen we zo nu en dan nog een potje Call of Duty doen met z’n allen in de pauze, of we kunnen een LAN party organiseren. Dat lijkt me wel een goed idee om te opperen.“


Leuk artikel? Laat het andere weten!