Waarom onze liefde voor maatwerk?

Waarom onze liefde voor maatwerk?

Keuzes maken, dat is niet altijd even makkelijk. Helemaal niet als het gaat om welk pakket het beste aansluit op jouw bedrijfsprocessen. We ervaren het zelf ook, er worden behoorlijk wat uren ingestoken om te zoeken naar een bestaande oplossing die aansluit op alle wensen. Er worden rapportages gemaakt van alle bekeken opties, er worden demo’s gegeven en er wordt eindeloos over vergaderd. Wat is het beste, hoe kunnen we overstappen en vooral gaan we er winst uit halen?

Consessies

Al snel blijkt dat er in elke oplossing een aantal concessies gemaakt moeten worden. Hoe vaak hoor jij jezelf zeggen: ‘het had mooi geweest als’, ‘waarom werkt dit niet gewoon zo’ of ‘kan dit niet makkelijker’. Elke onderneming is anders en daarbij ook de wensen van deze onderneming. Kleine tools kunnen vaak gecombineerd ingezet worden om tot het uiteindelijke resultaat te komen, maar bij de groei van het bedrijf merken we al snel dat dit niet meer voldoet.

Antwoorden

Indien er gekozen wordt voor een maatwerk oplossing, zijn de mogelijkheden vaak veel ruimer dan gedacht. Op de vragen ‘kan dit niet makkelijker’ en ‘waarom werkt dit niet gewoon zo’ kan vaak een antwoord gegeven worden.

Business case

Om een goed voorbeeld te geven liepen wij laatst ook weer tegen de keuze aan. Al geruime tijd zijn we op zoek naar een slimme manier voor het bijhouden van de tijd die wij in onze projecten steken. Er zijn hier genoeg tools van te vinden die hier heel goed in zijn, maar deze data willen wij ook graag koppelen aan onze huidige systemen. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld YouTrack om onze taken van projecten bij te houden, maar kunnen we in YouTrack geen taken als bijvoorbeeld een vergadering bijhouden. Hiervoor zouden we weer een andere tool moeten gebruiken. Op het moment gebruiken we meerdere tools en moesten we op zoek hoe we de resultaten van deze tools, in ons geval de gelogde uren, kunnen combineren. Hoeveel uur zijn we kwijt aan de ontwikkeling in tool één, en hoeveel uur zijn we tijd aan randzaken in tool twee. Daarom bouwen wij momenteel een maatwerk tool die met verschillende tools een connectie maakt zodat wij een mooi totaaloverzicht hebben.

Werkwijze

Herken je iets in bovenstaande uitleg? Dan kijken wij graag met je mee om voor jou een oplossing te vinden. We maken een grondige analyse van de wensen en werken naar aanleiding daarvan een concept uit van de applicatie. Wanneer het concept helemaal naar wens is en aansluit op alle wensen maken we een grondige keuze welke technische oplossing hier het beste bij past.

Toch nog niet helemaal overtuigd? Lees dan ook ons eerdere blog "‘waarom kiezen voor een maatwerk oplossing’


Leuk artikel? Laat het andere weten!